21 februarie 2012

Placinta cu ciuperci si cascaval





Ingrediente :

*pentru aluat :
- 350 g faina
- 250 ml lapte
- 3 oua
- 2 lg-te drojdie uscata
- 50 ml ulei de masline
- 1 lg-ta rasa se sare

*pentru umplutura :
- 125 g cascaval
- 300 g ciuperci
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 2 lg ulei de masline
- sare si piper

*pentru decor :
- seminte de mac




Amestecam faina cu drojdia apoi punem ouale , laptele caldut si sarea .


La sfarsit adaugam uleiul si amestecam pana se incorporeaza .


Aluatul are o consistenta fluida si lipicioasa .


Pentru umplutura calim usor ceapa in 2 lg ulei de masline , apoi adaugam ciupercile taiate feliute si ardeiul tocat marunt .
Tinem totul pe foc pana scade apa lasata de ciuperci .
Presaram sare si piper dupa gust .


Asezam hartie de copt intr-o tava de aprox. 20/30 cm , presaram pesmet si punem jumatate din aluat .
Presaram din nou pesmet , asezam umplutura si o intindem uniform .


Punem cascavalul taiat felii subtiri ...


...restul de aluat si presaram seminte de mac .


Lasam placinta sa dospeasca 30-40 minute si o coacem in cuptorul preincalzit pentru aprox. 25-30 min. la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea .


Servim placinta calda sau rece , dupa preferinta .


Este foarte buna pentru pachetelul cu mancare la servici sau scoala .


POFTA BUNA !


2 comentarii: