04 februarie 2012

Prajitura elvetiana





Ingrediente :
- paine veche de 1-2 zile
- 4 oua
- 200 g smantana
- 150 g zahar
- 1/2 lg scortisoara
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 compot de prune
- 1 cubulet de unt




Se bat ouale cu zaharul .


Se adauga smantana , zaharul vanilat si scortisoara .


Painea se taie cuburi mari si se aseaza intr-un vas uns cu unt .


Scurgem prunele din compot , le scoatem samburii si le asezam jumatati peste paine .


Turnam amestecul de smantana cu oua deasupra .


Punem vasul in cuptorul preincalzit pentru aprox. 40 minute la foc mediu .


Nu este foarte aspectoasa dar este deosebit de gustoasa .




POFTA BUNA !


2 comentarii:

  1. soro este delicioasa.nu ma asteptam sa fie asa buna.eu am facut-o cu compot de caise

    RăspundețiȘtergere
  2. Am refacut-o si cu compot de piersici si este la fel de buna.
    Prunele erau in reteta originala dar merg si alte fructe .

    RăspundețiȘtergere