21 mai 2012

Gulas cu ciuperci






Ingrediente :
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 500 g ciuperci pleurotus
- 3-4 lg de ulei
- 1 lg delikat
- aprox.600 ml apa fierbinte
- 1 lg rasa de boia
- 1-2 ardei
- 1 lg faina
- 3 lg smantana
- 1 leg. patrunjel
- sare si piper




Inabusim ceapa si morcovii in ulei cu putina apa impreuna cu 1 lg. de delikat pana se inmoaie .


Adaugam ciupercile spalate si taiate bucati potrivite.


Punem apa fierbinte , ardeiul taiat rondele si 1 lg de boia.


Separat facem galustele de faina si le punem in mancare cand incepe apa sa fiarba.
Galustele se fac la fel ca la papricasul vegetarian.


Cand sunt fierte galustele punem smantana amestecata cu faina si mai fierbem 5 minute .
Adaugam sare si piper dupa gust , apoi stingem focul si presaram patrunjel verde tocat marunt.


Servim gulasul cu ceapa rosie zdrobita cu putina sare :)



POFTA BUNA !


2 comentarii:

  1. Ador aceste ciuperci !!!! Ieri am fost la padure si am cules o multime ( vreo 20 kg , daca nu mai bine :)). ptr mine sunt un deliciu , iar acest gulas e mai mult decat perfect !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciupercile pleurotus sunt si preferatele mele , sunt mai ,,carnoase,,si nu scad foarte mult cand sunt gatite.
    Stiam ca se mai numesc si ,, pastrav de fag,,dar nu m-am gandit niciodata ca se pot gasi in padure :)
    Eu le folosesc doar pe cele de cultura.
    Daca ai cules asa multe o sa le congelezi sau le usuci ?

    RăspundețiȘtergere