25 septembrie 2012

Zacusca de vinete si dovlecei




Ingrediente :
(pentru 6-7 borcane mici)
- 5-6 vinete
- 250 ml ulei de masline
- 500 g ceapa rosie
- 500 g ceapa alba
- 6 ardei kapia
- 350 g morcovi 
- 4 dovlecei
- 500 ml bulion
- 2-3 frunze de dafin
- 1 capatana usturoi
- sare si piper


Coacem vinetele si ardeii pe flacara aragazului.


Tocam ceapa si razuim morcovul, apoi le calim in ulei pana se inmoaie.


Adaugam dovleceii taiati cubulete mici cu tot cu coaja si seminte.


Punem ardeiul copt, curatat si tocat marunt (la robot) plus 500 ml bulion.


Cand dovleceii sunt fierti si zacusca a mai scazut adaugam vinetele coapte si tocate, foile de dafin, usturoiul zdrobit, sare si piper.


Mai fierbem 10-15 minute si apoi punem compozitia fierbinte in borcane.
Adaugam cate o lingura de ulei de masline peste zacusca si strangem bine capacele.


Asezam un prosop mic de bucatarie intr-un vas, punem borcanele si apa pana la capac.
Fierbem 30 minute din momentul in care apa clocoteste.

Punem borcanele fierbinti intr-o patura sa se raceasca treptat pana a doua zi cand le putem depozita in camara.


POFTA BUNA !


2 comentarii:

  1. Buna,
    Am o intrebare: ce cantitate de vinete se foloseste pentru reteta asta?

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am adaugat si cantitate de vinete , multumesc ca mi-ati atras atentia.

    RăspundețiȘtergere