Ingrediente pentru 2 portii :
*pentru blat :
- 500 g faina
- 250 ml apa calduta
- 1 pachetel drojdie uscata
- 1/2 lg-ta sare
- 4 lg ulei de masline
*pentru sos :
- 5 lg pasta de tomate
- 2 lg ulei de masline
- 1 lg-ta oregano
- 1 lg-ta busuioc
- piper
*separat :
- 200 g cascaval sau mozzarella
Amestecam faina cu drojdia uscata si punem in mijloc uleiul de masline .
Turnam apa calduta si punem sarea .
Framantam aluatul pana se desprinde de pe maini si vas si il lasam la dospit o ora .
Separat amestecam uleiul cu pasta de rosii , oregano , busuioc si piper .
Impartim aluatul in 2 parti si intindem fiecare bucata cu mana pe hartie de copt .
Aluatul este elastic si se intinde usor apasand cu degetele si tragand de margini .
Intindem cu ajutorul unei linguri jumatate din sosul pregatit anterior .
Razuim cascavalul si punem pizza intr-o tava mare de cuptor cu tot cu hartia de copt .
Tinem pizza in cuptorul preincalzit aprox. 10-15 min. la foc mediu .
Servim calda cu sau fara ketchup .
Yammy !
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu