Ingrediente:
*pentru foaie :
- 100 g faina
- 100 ml ulei
- 500 ml lapte
- 4 oua
- 1/2 lg-ta sare
*pentru umplutura :
- 250 g branza (mai uscata)
- 1 ardei rosu
- 5 lg smantana
- marar
- piper
Amestecam faina cu uleiul si apoi turnam laptele treptat amestecand continuu .
Punem craticioara pe foc si fierbem pana se ingroasa .
Lasam compozitia sa se raceasca si apoi adaugam pe rand galbenusurile si sarea .
La final incorporam albusurile batute spuma .
Asezam compozitia intr-o tava mare de aragaz pe hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit aprox. 15-20 minute la foc mediu pana se rumeneste .
Se va umfla la copt si se va crapa usor dar nu este nici o problema :)
Separat pregatim umplutura : sfaramam branza cu o furculita , adaugam ardeiul taiat cubulete , smantana , piper si marar dupa gust .
Peste rulada calduta intindem umplutura si rulam strans .
O impachetam in hartia de copt si o tinem la temperatura camerei pana se raceste, apoi o pastram in frigider.
Taiem rulada rece felii potrivite si o servim ca aperitiv .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu