12 octombrie 2011

Iahnie de naut





Ingrediente :
- 400 g naut
- 300 g rosii in bulion (conserva)
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 1 lg-ta rozmarin
- 1 lg-ta cimbru
- 1lg-ta boia
- 1 lg vegeta (optional)
- 1 leg. patrunjel verde
- 4-5 lg de ulei
- sare si piper



Nautul se alege si se pune la inmuiat in apa calduta pentru cateva ore .


Dupa 2-3 ore se scurge apa in care a stat nautul si se pune la fiert impreuna cu 2 catei de usturoi , rozmarin (eu am avut macinat) ,foi de dafin si piper .
Eu am fiert nautul la oala sub presiune si a fiert in 40 minute .


Separat se pune ceapa si morcovul sa se inabuse in apa si ulei .


Se adauga rosiile in bulion si se mai fierbe 5 minute .


Adaugam nautul fiert si apa fierbinte cat sa acopere boabele, 1 lg de vegeta si mai fierbem 20 minute .


Transferam mancarea intr-un vas termorezistent si adaugam boiaua , cimbrul , sarea si piperul .
Punem vasul la cuptor pentru 30 minute.
Cand iahnia este gata se presara patrunjelul proaspat tocat .


 Eu am servit aceasta iahnie alaturi de castraveti murati .


POFTA BUNA !


Un comentariu:

  1. " Adaugam nautul fiert si apa fierbinte cat sa acopere boabele, 1 lg de vegeta si mai fierbem 20 minute " . Dupa pasul asta daca se adauga mango si sos de soia iese o mancare de naut cu mango super buna

    RăspundețiȘtergere