04 ianuarie 2012

Prajitura Excelent






Ingrediente :

*pentru foaie :
- 7 galbenusuri
- 150 g zahar
- 2 lg faina

*pentru blat :
- 7 albusuri
- 150 g zahar
- 100 g nuca
- 3 lg cacao
- 1 lg ulei
- 1/2 lg-ta praf de copt
- 5 lg faina

*pentru crema :
- 2 oua
- 150 g zahar
- 2 lg cacao
- 50 g ciocolata amaruie
- 250 g margarina Rama cub
- 1 lg esenta de rom
- 50 g stafide

*pentru decor :
- ciocolata razuita sau nuca macinata



Pentru foaie mixam galbenusurile cu zaharul cateva minute apoi adaugam faina .


Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit 15 min. la foc mic .
Cand este gata desfacem hartia de copt si lasam foaia sa se raceasca .


Pentru blat batem albusurile spuma cu zaharul si cand este gata bezeaua adaugam 1 lg de ulei .


Amestecam intr-un vas : nuca macinata , 3 lg de cacao , praful de copt si faina . Adaugam totul peste albusuri si amestecam usor .


Punem compozitia in aceeasi tava in care am copt si foaia ( trebuie sa fie egale ).
Coacem blatul aprox. 30 min. la foc mediu in cuptorul incins in prealabil (faceti testul cu scobitoarea).


Pentru crema amestecam 2 oua cu 150 g zahar si 2 lg de cacao .
Punem compozitia la foc mic pana se ingroasa .


Adaugam ciocolata amaruie si dam crema jos de pe foc .


Lasam crema sa se raceasca , adaugam margarina treptat si mixam pana se alifiaza bine .


Separat maruntim stafidele si le amestecam cu 1 lg esenta de rom .


Impartim crema in doua si in jumatate din crema adaugam stafidele cu rom .


Peste blatul de cacao intindem crema simpla .


Punem foaia din galbenusuri si crema cu stafide .


Radem ciocolata sau presaram nuca macinata si dam prajitura la rece pentru cateva ore .


Numele prajiturii vine de la gustul ei :)




POFTA BUNA !


4 comentarii:

  1. Carmenutze, ce dimensiuni are tava in care ai copt blatu? :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Tava in care am copt blatul si foaia are aprox. 22 / 32 cm.
    Daca o incerci sa imi spui cum ti-a iesit :*:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Gata :) Am facut-o aseara si a ieshit suuuuper buna... Deasupra am pus nuca macinata...ce sa mai "excelent"-a :) Merci :*:*:*

    RăspundețiȘtergere