Ingrediente :
*pentru aluat :
- 400 g faina
- 150 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 125 g unt
- 1 ou
- 5-8 lg de apa rece
* pentru umplut :
- 5-6 mere
- zahar
Amestecam faina cu praful de copt si zaharul apoi adaugam untul si framantam pana se incorporeaza .
Punem oul si pentru inceput 3 lg de apa .
Framantam bine aluatul si daca mai este nevoie mai adaugam cate o lingura de apa pana se aduna toate ingredientele intr-o coca omogena .
Separat curatam merele , le razuim si le stoarcem de suc , apoi le punem pe foc inpreuna cu zaharul .
Cantitatea de zahar depinde de gusturile fiecaruia , dar si de tipul de mar folosit . Unele mere sunt foarte dulci si au nevoie de foarte putin zahar. Eu am avut mere acrisoare si am pus mai mult zahar .
Merele se tin pe foc pana se topeste zaharul si scade sucul lasat de mere .
Impartim aluatul in 2 parti inegale si prima parte (cea mare ) o intindem direct pe hartia de copt unsa cu putin ulei .La intins e necesar sa presarati faina pentru ca aluatul este lipicios .
Punem prima foaie in tava de copt , presaram putin pesmet si adaugam merele calite .
A doua foaie o intindem pe folie alimentara si o taiem fasii .
Punem fiecare fasie , cu grija , peste placinta pana formam un grilaj si ungem cu putin ou batut .
Se pune placinta la cuptor pana se rumeneste , aprox. 30 minute .
Este foarte buna servita simpla sau alaturi de un pahar cu lapte dimineata .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu