Ingrediente :
*pentru aluat :
- 500-550 g faina
- 1 pachetel drojdie uscata
- 3 lg ulei de masline
- 300 ml apa calduta
- 1 lg-ta sare
- 1 lg-ta zahar
* pentru umplut :
- 100 - 130 g masline
- 2 lg ulei de masline
- 5-6 catei de usturoi
*pentru uns : - 3 lg ulei de masline
Amestecam faina cu drojdia uscata , sarea si zaharul , apoi adaugam apa calduta si uleiul .
Framantam o coca , la fel ca la paine , pe care o lasam la dospit 1 ora .
Separat tocam maslinele cu un cutit sau la robot .
Eu am folosit masline Kalamata - preferatele mele .
Calim maslinele in 2 lg. ulei de masline aprox . 3-4 minute .
Stingem focul si adaugam usturoiul dat pe razatoare .
Impartim aluatul in 2 bucati .
Intindem aluatul intr-o foaie subtire si asezam maslinele cu usturoi pe jumatate de foaie .
Acoperim umplutura cu cealalta jumatatea de foaie .
Taiem foaia de aluat in fasii pe care le rasucim usor .
Punem grisinele in tava pe hartie de copt si le ungem cu ulei de masline .
Punem tava la cuptor la foc mediu pana se rumenesc usor grisinele .
Sunt crocante si foarte gustoase .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu