Ingrediente pentru 8 foi :
- 4 oua
- 14 lg ulei
- 14 lg zahar
- 14 lg lapte
- 1 pachetel de amoniac
- 1 lg-ta otet
- faina cat cuprinde :)
Batem ouale cu laptele , zaharul si uleiul apoi adaugam amoniacul stins cu 1 lg-ta de otet .
Incorporam faina pana rezulta un aluat moale si nelipicios .
Impartim aluatul in 8 bucati si il lasam 15 minute sa se odihneasca :)
Presaram faina pe o hartie de copt si intindem usor cu facaletul aluatul intr-o foaie cat mai subtire .
Foile se pun cu tot cu hartie pe dosul unei tavi mari de aragaz si se coc aprox. 7 minute la foc moderat .
Dupa ce se scoate din cuptor hartia de copt se poate refolosi pentru alta foaie de aluat .
Cand foile s-au rumenit usor pe margine sunt gata .
Se desprind usor de pe hartia de copt si se folosesc umplute cu diverse creme .
Foile coapte sunt tari ca si un biscuit dar dupa ce le umplem se inmoaie si sunt foarte bune .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu