Ingrediente :
- 6 carnaciori vegetali
- 1 lg ulei
- 250 g smantana
- 4 oua
- 1 ceapa
- 100 g branza de oaie
- patrunjel verde
- sare si piper
*pentru aluat :
- aprox. 350 g faina
- 1/2 lg-ta praf de copt
- 1/2 lg-ta drojdie uscata
- 1/2 lg-ta sare
- 150 ml lapte
- 2 oua
*margarina pentru uns tava
Amestecam faina cu sarea , praful de copt si drojdia uscata .
Adaugam ouale batute usor ...
...si laptele caldut .
Framantam un aluat moale si il lasam sa dospeasca 30 minute .
Scoatem folia de plastic de pe carnaciori si ii prajim in 1 lg de ulei .
Ungem cu margarina un vas rezistent la cuptor si asezam aluatul imbracand putin si peretii vasului .
Batem ouale cu smantana , sare , piper si adaugam patrunjelul , branza sfaramata si ceapa tocata fin .
Punem compozitia peste aluat ...
...si adaugam carnaciorii prajiti .
Introducem vasul in cuptorul incins pana se rumeneste frumos placinta .
Servim placinta calduta cu mustar sau ketchup .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu