03 iulie 2012

Pateuri cu branza





Ingrediente :
*aluat :
- 200 g branza (grasa)
- 230 g faina
- 100 g unt/margarina
- 1 ou
*umplutura :
- branza
- ou batut
- piper
*optional : ou batut si susan


Amestecam faina cu untul/margarina si branza pana rezulta un aluat nisipos.
Adaugam oul batut si framantam.


Rezulta un aluat potrivit de moale si nelipicios pe care il punem la frigider pentru 30 minute.


Pentru umplutura sfaramitam sau dam pe razatoare branza si o amestecam cu ou batut si piper proaspat macinat. Nu am mai cantarit ingredientele asa ca nu pot sa va dau cantitati exacte ,dar cred ca la 150-200 g branza se foloseste 1 ou.


Se intinde aluatul si se taie sub forma de patrate pe care punem cate o lingurita din compozitia cu branza.


Pliem fiecare patrat de aluat in doua si lipim capetele cu ajutorul unei furculite.


Ungem pateurile cu ou si presaram susan.


Punem tava in cuptorul incins la foc mediu pana se rumenesc frumos pateurile.


Folosim branza mai grasa , neapoasa.
Se mai pot umple si cu cascaval.


Sunt foarte bune ca aperitive sau pentru pachetel la servici sau scoala.




POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu