29 august 2012

Budinca de dovlecei





Ingrediente :
- 3 dovlecei 
- 150 g branza ( mai tare)
- 5 oua
- 5 lg smantana
- 1 legatura patrunjel/marar
- 1 capatana mica de usturoi
- 3 lg de faina
- 2 cepe mici
- sare si piper



Dam dovleceii pe razatoare cu tot cu coaja, ii presaram cu sare si ii stoarcem dupa 15 minute.


Adaugam branza razuita , cepele tocate marunt, usturoiul zdrobit,ouale batute si smantana.


Adaugam faina , verdeata, sare si piper.


Omogenizam bine compozitia si o turnam intr-o tava in care am pus hartie de copt unsa cu ulei.


Punem tava in cuptorul incins pentru 20-25 minute.


Dupa ce s-a racit o taiem in bucati potrivite si servim alaturi de salata de rosii sau ketchup.


POFTA BUNA !


23 august 2012

Budinca de dovlecei si rosii





Ingrediente :
- 200 g paine graham (veche de o zi)
- 1 dovlecel
- 5 oua
- 1 cana lapte
- sare si piper
- 1 cub unt/margarina
- 2 rosii mari
- oregano
- ulei de masline
- 170 g cascaval
- 5 catei de usturoi



Se bat cele 5 oua cu o cana de lapte , sare si piper.


Painea se rupe bucatele si se azeaza intr-o tava unsa cu unt sau margarina.


Se toarna compozitia de oua cu lapte si se preseaza usor painea.


Asezam dovleceii taiati rondele subtiri si presaram putin piper.


Punem un rand de rosii taiate (decojite) si oregano.


Punem budinca in cuptorul incins pentru 30-35 minute, apoi o scoatem si adaugam usturoiul taiat feliute si stropim totul cu ulei de masline.


Introducem din nou tava in cuptor pentru aprox. 10 minute.
 Peste budinca fierbinte presaram cascavalul razuit.




POFTA BUNA !



15 august 2012

Cartofi copti cu sos tzatziki




Ingrediente :
- cartofi
- sare si piper


Se spala bine cartofii, se impacheteaza in folie de aluminiu si se coc in cuptorul incins.
Se desfac din folie, se cresteaza usor pe lung si se asezoneaza cu sare si piper.
Ii lasam sa se raceasca putin apoi ii servim cu sos tzatziki.


POFTA BUNA !


05 august 2012

Dovlecei cu mujdei de usturoi




Ingrediente :
- 2 dovlecei
- 1 capatana mica de usturoi
- 1 ceasca apa fierbinte
- 2 lg-te de otet
- sare si piper
- ulei pentru prajit



Spalam bine dovleceii si ii taiem in rondele subtiri, apoi ii prajim in ulei incins pana se auresc frumos.


Scoatem dovleceii pe o hartie absorbanta sa se scurga de ulei.


Separat pregatim mujdeiul de usturoi : zdrobim usturoiul cu putina sare , adaugam apa fierbinte ,otetul, sare si piper.


Adaugam rondelele de dovlecei in mujdei si lasam sa stea minim 30 minute.


Servim dovleceii cu piure de cartofi si adaugam deasupra cateva linguri de mujdei.


POFTA BUNA !