Este o ciorba usoara, de vara - toamna :). Se poate prepara si iarna , daca puneti conopida la congelator.
Ingrediente :
- 1/2 conopida
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 3 rosii
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1/2 telina
- 3 lg de ulei
- 1 leg. de patrunjel
- 2 galbenusuri
- 200 ml smantana
- sare si piper
Tocam ceapa si curatam restul legumelor.
Punem ceapa si legumele sa se inabuse in ulei, cu putina apa si sare.
Decojim rosiile si le taiem cubulete.
Conopida o desfacem in buchetele mici.
Dupa ce inabusim putin legumele , punem apa fierbinte si mai fierbem putin.
Adaugam conopida spalata si cand e fiarta pe jumatate , punem si rosiile.
Cand sunt fierte legumele , potrivim gustul cu sare si piper , apoi presaram verdeata tocata.
Smantana o amestecam cu cele 2 galbenusuri.
Adaugam un polonic de ciorba fierbinte si amestecam bine.
Stingem focul si adaugam in ciorba amestecul de smantana cu galbenusuri.
Va doresc...
POFTA BUNA !
da-i-nainte cu tupeu;esti tare doamna;ma uimesti pe zi ce trece;astept retete noi
RăspundețiȘtergerete pup Carmela
RăspundețiȘtergeremultumesc pentru incurajari :)