Ingrediente :
- paine veche de 1-2 zile
- 4 oua
- 200 g smantana
- 150 g zahar
- 1/2 lg scortisoara
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 compot de prune
- 1 cubulet de unt
Se bat ouale cu zaharul .
Se adauga smantana , zaharul vanilat si scortisoara .
Painea se taie cuburi mari si se aseaza intr-un vas uns cu unt .
Scurgem prunele din compot , le scoatem samburii si le asezam jumatati peste paine .
Turnam amestecul de smantana cu oua deasupra .
Punem vasul in cuptorul preincalzit pentru aprox. 40 minute la foc mediu .
Nu este foarte aspectoasa dar este deosebit de gustoasa .
POFTA BUNA !
soro este delicioasa.nu ma asteptam sa fie asa buna.eu am facut-o cu compot de caise
RăspundețiȘtergereAm refacut-o si cu compot de piersici si este la fel de buna.
RăspundețiȘtergerePrunele erau in reteta originala dar merg si alte fructe .