Ingrediente :
- 500 g penne
- 200 g broccoli
- 100 g conopida
- 50 g unt
- 40 g faina
- 500 ml lapte
- 250 g branza
- 100 parmezan
- sare si piper
Se fierbe conopida si broccoli in apa cu sare .
Din unt , faina si lapte facem un sos bechamel ( topim untul , presaram faina si amestecam bine , apoi turnam laptele rece si fierbem pana devine ca o smantana subtire ).
Radem branza si jumatate din cantitate o punem in sos amestecand bine .
Condimentam cu sare si piper dupa gust .
Fierbem pastele in apa cu sare , le scurgem si adaugam sosul fierbinte .
Peste sos punem legumele scurse de apa si amestecam .
Punem compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si radem deasupra restul de branza si parmezanul .
Tinem tava in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute pana se rumeneste .
Portionam si servim budinca fierbinte .
Optional la servire se poate presara parmezan razuit .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu