Ingrediente :
*pentru foi :
- 12 lg zahar pudra
- 12 lg ulei
- 15 lg suc de rosii
- 1 pachet praf de copt
- aprox. 450 g faina
*pentru crema :
- 750 ml lapte
- 250 g zahar
- 100 g gris
- 1 pachet margarina Rama
- 1 lamaie
- gem de prune
Pentru foi amestecam : uleiul , zaharul pudra si sucul de rosii (2 lg pasta de rosii + 13 lg de apa )
Punem faina amestecata cu praful de copt si framantam pana rezulta un aluat nelipicios .
Impartim aluatul in 4 parti egale si le intindem pe rand direct pe o foaie de copt .
Coacem foile pe dosul unei tavi de aragaz la foc mediu aprox. 8-10 minute .
Pentru crema fierbem laptele cu grisul si zaharul si separat mixam margarina .
Peste margarina adaugam treptat grisul rece .
Dupa ce am incorporat tot grisul punem zeama si coaja de la 1 lamaie .
Peste prima foaie asezam jumatate din crema de gris .
Punem a doua foaie si gemul de prune .
Peste a treia foaie asezam restul de crema si acoperim cu ultima foaie .
Lasam prajitura la rece pana a doua zi .
Portionam si servim pudrata cu zahar .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu