06 septembrie 2011

Chiftele de paine



Sunt niste chiftelute foarte gustoase si simplu de facut . Daca nu cunosti ingredientele , nu iti dai seama din ce sunt facute. 




Ingrediente :
- 350 g paine integrala ( veche de o zi , sau 2 )
- 100 g cascaval
- 1 morcov potrivit
- 2 cepe
- 2 oua
- 1 leg. de marar
- usturoi
- 2 lg de faina
- sare si piper


Painea o inmuiem in apa , apoi o stoarcem bine si o punem intr-un vas mai mare.
Peste painea stoarsa si faramitata bine , cu mana , adaugam : ceapa , rasa pe razatoarea cu gauri mari , cascavalul , morcovul si usturoiul , rase marunt.Punem cele 2 lg de faina , mararul tocat , sarea , piperul si cele 2 oua.


Amestecam bine toate ingredientele.


Cu mana umezita , formam chiftelute , pe care le dam prin faina sau pesmet.
Eu le-am trecut prin ,, mix pentru pane,, .


Dupa ce am terminat de format chiftelutele , punem uleiul pe foc, intr-o tigaie neaderenta.


Cand este uleiul incins , punem chiftelutele si le prajim , pana se rumenesc .


 Le scoatem , sa se scurga de ulei , pe un servetel de hartie .


Cand s-au racit chiftelutele , pot fi servite alaturi de : sos de rosii , sos de usturoi , salata ,etc.


Noi le-am servit simple , cu paine proaspata si rosii.


POFTA BUNA !

2 comentarii: