23 septembrie 2011

Sarmale cu ciuperci





Ingrediente :
- 1 varza murata
- 500 g ciuperci pleurotus
- 2 cepe
- 1-2 morcovi
- 20 lg rase de orez
- 4-5 lg de nuca macinata
- 4-5 lg de ulei
- 2 oua
- cimbru
- foi de dafin
- pasta de rosii
- sare si piper




Inabusim ceapa si morcovul in 3 lg de ulei si putina apa .


Adaugam orezul spalat impreuna cu o ceasca de apa si fierbem pana scade apa si se umfla putin orezul .


Adaugam ciupercile tocate la robot si nuca macinata fin .


Punem cimbrul , sare , piper si cele 2 oua .


Punem pe foaia de varza cate 1 lingura din compozitie si invelim sarmalele .

                 
   Sarmalele trebuie invelite foarte bine pentru a nu se desface cand le fierbem.


Intr-un vas mai mare punem 1-2 lg de ulei si foi de varza tocate , apoi asezam sarmalele presarate cu putin cimbru . Adaugam pasta de rosii , 2-3 foi de dafin si punem foi de varza intre straturile de sarmale .
Adaugam apa cat sa acopere sarmalele si fierbem pana scade apa .
Daca sarmalele nu sunt fierte dupa ce scade apa , mai putem adauga apa si apoi sa le mai fierbem putin .


Servim sarmalele calde cu smantana si ardei iute .


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu