17 iunie 2012

Tarta cu branza dulce






Ingrediente :
*aluat :
- 250 g faina
- 2 lg-te praf de copt
- 150 g margarina
- 4 lg zahar
- 1 ou
*umplutura :
- 500 g branza de vaci nesarata (urda)
- 125 g zahar
- 3 lg gris
- 1 esenta vanilie
- 85 g smantana
- 3 galbenusuri
*bezea :
- 3 albusuri
- 6 lg zahar
separat -pesmet




Se mixeaza zaharul cu galbenusurile si smantana.
Se adauga esenta de vanilie , grisul si branza.


Amestecam faina cu praful de copt si zaharul , apoi punem margarina cubulete si amestecam pana ce aluatul capata un aspect nisipos. Adaugam oul batut si framantam pana rezulta un aluat potrivit, nelipicios.


Tinem aluatul la frigider pentru 30 minute apoi il intindem la dimensiunea tavii de tarta si presaram pesmet.


Adaugam compozitia de branza si bagam tava in cuptorul incins pentru 25 min. la foc mediu.


Dupa ce s-a intarit umplutura scoatem tarta din cuptor si intindem bezeaua.


Mai tinem tava in cuptor pana se rumeneste frumos si se intareste bezeaua (5-10 min.).


Va invit la o feliuta :)


POFTA BUNA !


2 comentarii: