05 iunie 2012

Tarta cu pere






 Ingrediente :
*blat :
- 200 g faina
- 125 g unt/margarina
- 75 g zahar
*umplutura :
- 2 oua
- 4 lg zahar
- 2 lg faina
- 1 plic zahar vanilat
- 4 pere




Amestecam faina cu untul si zaharul , apoi adunam aluatul intr-o folie de plastic si il punem la frigider 30 min.
Aluatul va fi sfaramicios.


Pentru umplutura batem albusurile spuma , adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea, apoi punem galbenusurile.


Adaugam faina cernuta si mixam bine.


Scoatem aluatul din frigider si incercam sa-l intindem cat mai bine. Este un pic mai dificil pentru ca are tendinta sa se sfarame, dar cu rabdare o sa reusiti :)


Asezam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt si il mai aranjam cu mana pe unde este cazul.


Adaugam umplutura si perele curatate si taiate feliute.
Bagam tava in cuptorul incins pentru 25-30 minute la foc mediu.



Dupa ce s-a racit putin tarta se presara cu zahar pudra.


Este o tarta buna si se face relativ repede, cu exceptia aluatului care este un pic mai dificil de intins.





POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu