06 septembrie 2011

Ciorba de linte rosie



Este pentru prima data , cand pregatesc linte. Eram curioasa ,daca o sa-mi placa gustul ei.
Concluzia este ca imi place , seamana foarte mult , la gust , cu fasolea. Deci, cine prefera fasolea , o sa-i placa si lintea :)




Ingrediente :
- 350 g linte rosie
- 3 l apa
- 1 morcov mare
- 1 radacina patrunjel
- 1 pastarnac mic
- 2 cepe
- 1/2 telina mica
- 1 ardei rosu
- 1 rosie decojita
- 2 catei mari de usturoi
- 3 lg ulei de masline
- 1 lg-ta coriandru macinat
- 1 lg-ta boia dulce
- 1 frunza de dafin
- 1 leg. patrunjel
- sare si piper



Tocam ceapa , morcovul si telina le dam pe razatoare , apoi le inabusim in ulei cu apa.
Adaugam ardeiul , radacina de patrunjel si pastarnacul, taiate dupa preferinta.


Se spala lintea si se adauga impreuna cu apa fierbinte .


Cand este aproape fiarta lintea , se adauga frunza de dafin , coriandrul si  boiaua.
Cand  lintea este fiarta ,adaugam rosia decojita si taiata cubulete mici.


Mai fierbem 10 min. cu rosiile , apoi adaugam sare si piper , dupa gust , patrunjelul tocat si usturoiul .
Mai fierbem 1 minut si stingem focul.


Servim alaturi de paine prajita.


POFTA BUNA !

6 comentarii:

  1. Fraza asta nu este corecta: Deci, cine prefera fasolea , o sa-i placa si lintea :)

    Corect era :cui prefera fasolea...

    RăspundețiȘtergere
  2. :)
    Multumesc pentru vizita.
    Din cate observ , se pare ca te intereseaza doar cum ma exprim si ce greseli gramaticale fac :)
    Majoritatea retetelor le postez foarte tarziu , asa ca este posibil sa ma exprim gresit sau sa mai omit litere...oricum , mi se pare tare haios cum imi analizezi textul retetelor :))
    Tinand cont de faptul ca mi-ai gasit doar 2 greseli , in atatea retete si vazand cat esti de exigent , ma declar multumita :)
    Te astept si pe viitor , sa imi semnalezi greselile , ca sa le pot indrepta.
    Multumesc pentru comentariu.
    O zi buna si tie !

    RăspundețiȘtergere
  3. Parerea mea este ca persoana care a comentat mai sus este complexata din punct de vedere culinar si cum probabil retetele si gatitul sunt o cauza pierduta pt ea nu mai avea rost sa isi indrepte atentia catre modul de preparare asa ca a trecut la analiza gramaticala.Tin sa precizez ca acesta este un blog culinar si nu de analiza gramaticala...daca anonimul manifesta inclinatii spre analiza morfosintactica sau literara ii recomand sa viziteze blogurile de specialitate sau daca vrea intr-adevar sa se faca util(acordul l-am facut cu anonimul care este subiectul) ar putea crea un blog unde sa-i consilieze de exemplu pe candidatii la bacalaureat in legatura cu greselile in scriere sau exprimare...iar pt cultura generala a persoanei anonime tin sa o informez ca persoanele care au bloguri culinare nu sunt bucatari si nici nu pretind ca sunt ci fac asta din pura pasiune si in nici un caz din alte motive pe care le-ai lasat sa se inteleaga dintr-un alt comentariu malizios si ironic din care singurul lucru care a iesit in evidenta a fost -o frustrare foarte mare si o invidie la fel de mare-...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am sters comentariul in care printre alte ironii eram catalogata drept un bucatar fara carte , pentru ca nu imi doresc sa transform blogul meu culinar , intr-un blog de replici si reactii nepotrivite .
    Nu am sters acest comentariu de la acelasi ,,anonim ,, pentru ca nu vreau sa se creada ca postez doar comentariile favorabile .
    Pe viitor voi posta doar comentariile care au legatura cu retetele.
    Oricum anonimii nu sunt atat de anonimi pe cat cred ei...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am incercat reteta si este foarte gustoasa. Totusi, aceasta este linte verde, nu rosie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pt. vizita. ,,Totusi ,, pe punga scria ca e linte rosie :) si pentru ca asa mi s-a parut si mie nu i-am contrazis (pe producatori )...

    RăspundețiȘtergere