30 septembrie 2011

Ciorba de perisoare cu nuca



Ingrediente :
- 2 cepe
- 10 lg de orez
- 3 lg de ulei
- 6 lg de nuca macinata fulgi
- 2 oua mici
- 2 lg de pesmet
- patrunjel
- leustean
- vegeta
- bors
- sare si piper


Se toaca ceapa si se pune pe foc in apa cu ulei .


Se adauga 10 lg de orez cu 1 ceasca de apa si se fierbe pana se umfla orezul si absoarbe toata apa .



Se da jos de pe foc si se adauga nuca macinata , sare si piper .


Punem cele 2 oua si cateva frunze de patrunjel tocate .


Presaram 2 lg de pesmet si amestecam bine .


Cu mana umezita formam perisoare .


Separat punem la foc 2,5 - 3 litri de apa cu 1 cana de bulion si vegeta .


 Eu am folosit Knorr - legume in bucate , un produs nou care nu contine multa sare .


Cand incepe sa fiarba ciorba dam focul la minim si punem pe rand perisoarele .

 Cand perisoarele sunt fierte adaugam 2-3 lg de Bors Magic si mai fierbem cateva minute .


Presaram leusteanul si patrunjelul , stingem focul si adaugam 2-3 lg de ulei de masline .


Este o ciorba foarte buna care merita incercata .


POFTA BUNA !

5 comentarii:

  1. Ciorba de perisoare de nuca am facut-o acum o saptamana... Am mancat cu maaare pofta. Este foarte gustoasa...Intr-adevar merita incercata. :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca v-am descoperit!
    Niste retete exceptionale......astazi am incercat ciorbita cu perisoare cu nuca si tocanita de soia cu ciuperci!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara! Sunt extrem de incantata sa gasesc acest blog, dupa ce am tot cautat variante. De 10 zile am hotarat sa nu mai mananc carne. Stiu ca sunt la inceput, insa am o vointa de fier. Obiectivul? Sanatatea mea. :) Retetele sunt de exceptie si extrem de apropiate de bucataria traditional romaneasca. Asta ma incanta extrem de tare. Am gasit site-uri care propun retete delicioase care insa presupun ingrediente scumpe sau greu de gasit. Blogul asta mi-a facut seara minunata! Va gasesc si pe Facebook?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna , Diana. Te felicit pentru decizia de a manca sanatos. Imi pare rau ca iti raspund asa tarziu, dar nu mai am timp pentru blog si intru foarte rar. Sper sa revin intr-o zi cu noi retete delicioase.
    Am si o pagina de Facebook dar momentan nu postez nimic din acelasi motiv.
    Ma bucur daca retetele postate iti sunt de ajutor.

    RăspundețiȘtergere