06 septembrie 2011

Pariziene




Nu stiu de ce aceste cornuri se numesc pariziene?!  Sotul meu a zis ca seamana cu niste omizi :) 
Sunt foarte pufoase si se pot face cu diverse umpluturi.
Eu am umplut jumatate cu gem de capsuni si in cealalta jumatate am pus crema de ciocolata.




Ingrediente :
- aprox. 600 g faina
- 1 p. drojdie uscata
- 70 g zahar
- 50 g unt
- 260 ml lapte caldut
- un praf de sare
- 1 ou

Pentru decor : 
- 1 ou
- seminte de mac


Eu am facut aluatul la masina de paine . Am pus : laptele caldut + untul topit + zaharul + sarea + oul batut , in masina si apoi am adaugat faina si drojdia uscata deasupra.
Daca nu aveti masina de paine amestecati faina cu drojdia uscata si apoi adaugati toate celelalte ingrediente.
Dizolvati zaharul si sarea in laptele caldut apoi adaugati untul topit si oul batut.


Se framanta un aluat moale si usor lipicios. Apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


Infainam blatul de lucru si punem aluatul . Il omogenizam cu mana , cu putina faina , apoi facem un sul din care taiem 16 bucati. Daca vreti cornurile mai mari impartiti in mai putine bucati.


Intindem fiecare bucata pe lung si insemnam mijlocul .


Una din jumatati o taiem in fasii.


Pe jumatatea netaiata punem umplutura....


 ...si incepem sa rulam usor, avand grija sa lipim capetele.


Rulam pana la capat lasand capetele taiate sub cornuri.


 Asezam cornurile in tava pe hartie de copt .


Le ungem cu ou batut si presaram seminte de mac , apoi le mai lasam sa creasca in tava.


Le bagam in cuptor la foc potrivit pentru 20 - 25 minute.


Dupa 15 minute stam cu ochii pe ele :) pentru ca timpul de coacere difera de la un cuptor la altul.


Cand s-au rumenit frumos sunt coapte.


Le lasam sa se raceasca bine pentru ca umplutura se raceste mai greu.


POFTA BUNA !

2 comentarii:

  1. Sunt super;i-am incercat azi si, chiar daca, am uitat sa pun oul la sfarsit,se pare ca nu a fost o problema pt sotul si fetitele mele...le-au mancat pe toate..bravo tie si merci,inca o data, ca ai ales sa imparti cu noi ideile tale....

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru vizita , Ramona ,ma bucur ca aceasta reteta a fost pe gustul vostru .
    Majoritatea retetelor sunt inspirate din diverse surse , nu pot sa imi asum originalitatea .
    Unele retete le adaptez si foarte putine sunt creatii personale :)
    Te pup si te mai astept sa imi spui ce ai mai incercat .

    RăspundețiȘtergere