10 septembrie 2011

Tort cu piersici



Ingrediente : 

* pentru blat :
- 7 oua
- 14 lg de zahar 
- 12 lg de faina
- 2 lg de cacao
- 7 lg de apa rece

* pentru umplut:
- 200 ml frisca lichida
- 1 litru lapte
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 1 lg esenta de vanilie
- piersici din compot

* pentru insiropat : 
- siropul de la compot + 3 lg de zahar
- 150 g ciocolata + 100 ml frisca lichida + 25 g unt (un cub)

* pentru ornat : 
- 200 ml frisca
- ciocolata de menaj + 1 lg de ulei
- 1/2 piersica din compot





Pentru blat se bat albusurile spuma cu cele 7 lg de apa , apoi se adauga zaharul pana se formeaza o bezea .
Adaugam galbenusurile , pe rand , amestecand bine.


Se pune faina si cele 2 lg de cacao amestecand usor cu o paleta .


Lingurile de faina trebuie sa fie mai pline ( la fel si cele de zahar ).


Turnam compozitia intr-o tava si o punem la cuptor aprox. 20 - 25 min.
Testam cu o scobitoare sa vedem daca este copt blatul.


Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca foarte bine.


 Pentru crema facem o budinca de vanilie urmand instructiunile de pe plic si o lasam sa se raceasca , apoi adaugam 1 lg de esenta de vanilie.
Batem frisca si o adaugam in budinca rece amestecand foarte bine.


Blatul il impartim in 3 parti folosind un cutit zimtat.


Insiropam prima foaie de blat , apoi adaugam crema si o intindem uniform.


Taiem  piersicile bucatele si le adaugam peste crema .


La fel procedem si cu a doua foaie de blat. La ultima foaie folosim o glazura mai moale in loc de sirop.
Punem pe baie de abur ciocolata , frisca si untul.


Amestecam pana se topeste untul si ciocolata.


Cand este calduta glazura o punem peste tort si il bagam la frigider o jumatate de ora.


Pentru ornarea tortului facem o glazura simpla.
Topim ciocolata la baie de abur si adaugam o lingura de ulei ( pentru a nu se intari prea repede glazura )


Turnam glazura fierbinte si o intindem uniform peste ultimul blat.
Se va intinde foarte usor deoarece glazura mai lichida folosita anterior intareste putin blatul si acesta nu se mai sfarama.


Daca nu vreti sa folositi glazura lichida este suficient sa nu insiropati ultimul blat si atunci glazura se va intinde foarte bine.


Decoram tortul cu frisca....


...si bucati de piersici.


O felie pentru voi sa va indulcesc si sa treceti cu vederea eventualele greseli de redactare a textului :)


POFTA BUNA !

2 comentarii: