12 septembrie 2011

Zacusca de dovlecei



Ingrediente :
- 2 kg dovlecei
- 1/2 kg morcovi
- 1 kg ardei / gogosari
- 1 kg ceapa
- 500 ml ulei
- 750 ml bulion
- frunze de dafin
- sare si piper




Se pune uleiul intr-un vas mai mare si se adauga ceapa si morcovul .
Se adauga apa si se fierbe pana se inmoaie.


Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoare sau se maruntesc la robot.


Ardeii se coc si se pun presarati cu sare intr-un vas acoperit.


Dupa ce s-au racit se curata de coaja si samburi.


Cand sunt fierti morcovii se pun dovleceii si se mai adauga putina apa fiarta , daca mai este necesar.


 Se adauga ardeii copti tocati marunt.


Dupa ce s-au inmuiat dovleceii , se adauga bulionul diluat cu putina apa fiarta si 4-5 foi de dafin.
Se fierbe zacusca pana scade apa , apoi se adauga sare si piper dupa gust.


Se pune compozitia in borcane si se sterilizeaza aprox.  50 - 60 minute, apoi se pun borcanele intr-o patura groasa si se lasa pana se racesc .


Din ingredientele enumerate au rezultat 8 borcane de zacusca (de 350 g ).


POFTA BUNA !

Un comentariu: