06 iulie 2011

Ciorba taraneasca de legume



Ingrediente :
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 telina
- 2 buc. pastarnac
- 1 ardei gras
- 3 rosii
- 2 cepe
- 3 lg de ulei 
- diverse legume ( dovlecel , mazare , fasole verde , conopida )
- sare si piper
- frunze de telina , leustean si patrunjel



Rosiile se dau in clocot cateva secunde , se decojesc si se taie cubulete.


Se taie toate legumele dupa preferinta.


Se inabuse ceapa si morcovul , in ulei cu putina apa, pentru cateva minute.


Se adauga telina si pastarnacul si se mai lasa 2 - 3 minute.


 Apoi se adauga restul legumelor ( eu am pus cateva linguri de legume congelate pt. ca nu am avut proaspete )


Se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba.


Cand sunt aproape fierte legumele se adauga cartofii.


Rosiile taiate cubulete si ardeiul gras se pun in ciorba, cand sunt fierti cartofii.
Se mai fierbe aproximativ 15 min., apoi se potriveste gustul cu sare si piper.


Se adauga verdeata tocata si se stinge focul.


Se poate sevi cu ardei iute.


POFTA BUNA !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu