13 iulie 2011

Triunghiuri cu branza



Am gasit aceasta reteta pe blogul Laurei Adamache, un blog culinar care imi place foarte mult.
Am modificat putin umplutura  triunghiurilor cu branza, fata de reteta originala, dar in orice varianta sunt foarte bune.



Ingrediente :

* pentru aluat : - 500 gr faina
 - 25 gr drojdie
- 275 ml apa calduta
- 4 lg de ulei
- 1 lg-ta sare
- 1 lg-ta zahar

*pentru umplutura: - 100 gr branza
- 50 gr cascaval
- 1/2 lg-ta boia 
- putin piper macinat

*pentru decor : - suc de rosii + seminte de susan


Se cantareste faina.


Separat se amesteca drojdia cu 1 lg-ta de zahar .iar dupa ce se lichefiaza, se adauga 1 lg de faina si putina apa. Se lasa la temperatura camerei aprox. 5 min. (pana dospeste putin).


Apoi se adauga peste faina , impreuna cu cele 4 lg de ulei.


Se adauga treptat apa calduta si 1 lg-ta de sare.


Se framanta o coca elastica si nelipicioasa.


Se lasa la dospit aprox. 1 ora , pana isi dubleaza volumul.


Apoi se imparte coca in 2 bucati , pentru a putea fi intinsa mai bine.


Intindem coca si o impartim in patrate egale.


Pregatim umplutura din branza , cascaval , boia si piper.


Punem umplutura in mijlocul fiecarui patrat.....


...si formam triunghiuri pe care le lipim cu ajutorul unei furculite.


Ungem cu pasta de rosii....
 Pensula este speciala pentru patiserie , nu este pentru vopsit :)


...si presaram seminte de susan.



Bagam tava la cuptor , la foc mediu pentru aprox. 20-25 min. in functie de cuptor.



POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu